Центар за породични смештај деце и усвојење
 
ВЕСТИ ПИШИТЕ НАМ
   Насловна страна > Пројекти
Latinica     English  

ПРОЈЕКТИ

 

1. Пројекат:

„Трансформација резиденцијалних установа за децу и развој одрживих алтернатива“


(са слоганом „Деци је место у породици“)

 

 

Пројекат реализује УНИЦЕФ на основу Меморандума о сарадњи са Министарством рада и социјалне политике а финансира Европска Унија.

Центар за породични смештај је партнер у овом пројекту у делу активности које се односе на развој хранитељства у Србији.

Циљ је унапређење ефикасности система у односу на потребе најосетљивијих група деце у Србији, унапређење постојећег система хранитељства и развој ургентног и хранитељства за децу са тешкоћама у развоју.

Преузмите документ Преузмите завршни извештај о пројекту

 

2. Пројекат:

„Посебна брига за посебне потребе“


 

Пројекат реализује Save the Children на основу Споразума о сарадњи са Министарством рада и социјалне политике и Центром за породични смештај деце и омладине Београд као партнером на реализацији овог пројекта. Пројекат кофинансира Европска Комисија.

Циљ је унапређење квалитета живота деце с посебним потребама и развој специјализованог хранитељства за децу са посебним потребама која су на смештају у институцијама.


Потписивање споразума у Центру
за породични смештај деце и омладине Београд

Преузмите документ Преузмите завршни извештај о пројекту

 

3. Пројекат:

„Превенција ХИВ-а и едукација о животним вештинама за децу без родитељског старања“

Пројекат реализује Центар за заштиту деце и омладине Београд у сарадњи са Центром за породични смештај.

Главне активности пројекта су едукативне радионице за децу на смештају у хранитељским породицама по програму „ Васпитање за здравље кроз животне вештине“.


Радионичарски рад у Центру „Превенција ХИВ-а“

 

Програм „Васпитање за здравље кроз животне вештине“ је намењен едукацији деце о животним вештинама које ће им помоћи да развију понашања која ће смањити ризик од заразних, полно преносивих обољења и да се смањи вероватноћа да се упусте у ризична понашања која могу довести до заразе вирусом ХИВ-а.

 

4. Пројекат:

„Помоћ у учењу деци ромског порекла која су на хранитељству“

Пројекат реализује Центар за породични смештај деце и омладине Београд уз подршку Градске управе Града Београда – Секретаријата за социјалну заштиту.

Циљ пројекта је побољшање успешности у савладавању наставног градива ромске деце која су на хранитељском смештају и која имају застоје на образовном плану.

Обуку волонтера који ће пружати помоћ у учењу деци на хранитељству Центар обавља у сарадњи са Центром за развој културе дечјих права.

 


 Covid-19
 Право детета да се његов глас чује
 Часопис „ИСКОРАК“
 Кутак за децу и младе
 Акредитовани програми
 Искуства хранитеља